Kolektor Worldwide

Kolektorjeva Nebesa bodo v Milanu kuhala večerjo za italijanske novinarje

10.02.2009

5-članska ekipa Nebes bo na povabilo Turistično-informacijskega centra Idrija 12. februarja zvečer v enem najboljših hotelov v Milanu Principe di Savoia kuhala večerjo za 150 italijanskih novinarjev, ki pišejo o turizmu. Omenjeni dogodek sodi med aktivnosti pred milansko turistično borzo.

Po besedah Boštjana Novaka, direktorja Nebes d. o. o., bodo predstavitev izkoristili zato, da Italijanom, med katerimi so bila nekdanja idrijska Nebesa že uveljavljena blagovna znamka, povedo, da Nebesa še obstajajo in se da v njih dobro jesti. »®e ime podjetja, ki smo si ga nadeli ob ustanovitvi, nam narekuje, da sledimo tradiciji in da povrnemo stari idrijski blagovni znamki nekdanji ugled«, pravi Novak.

Kuhanje večerje v enem najboljših hotelov v Milanu je za mlado ekipo Nebes vsekakor zahtevna naloga in obenem velika čast. Novak je v ekipo uvrstil tudi njihovega štipendista, da si bo čim prej pridobil čim več najrazličnejših izkušenj.

Zbranim gostom bo ekipa pripravila 7 hodov. Meni pa bo kombinacija preteklosti in sedanjosti. Pri pripravi menija so črpali iz domače kuhinje starih Nebes, ki pa ji bodo dodali pridih sedanjosti, predvsem z nekaterimi drugimi sestavinami in nekoliko drugačnimi okusi.

Jedi, ki jih bodo postregli italijanskim novinarjem, je ekipa skuhala kar nekajkrat. Sredi januarja so jih prvič pripravili za izbrano družbo, ki je tudi dobila nalogo, da kritično oceni prav vsako jed. Takrat so bili deležni samih pohval, zato bodo jedi zagotovo teknile tudi italijanskim gostom, da ne rečemo gurmanom oziroma sladokuscem, ki vedo, kaj sta dobra hrana in dobra kapljica.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.