Kolektor Worldwide

Odstranitev gradbenega dvigala napoveduje sklepni del gradnje Razvojno-tržnega centra

16.12.2008

Potem ko je Vegrad z gradbišča Razvojno-tržnega centra v Vojkovi ulici v Idriji odpeljal gradbeno dvigalo, bo do božiča odstranil še gradbeni oder okoli fasade objekta in dela zaključil predvidoma do 9. januarja.

Janez Kranjc, vodja Vegradovega gradbišča, je po odstranitvi gradbenega dvigala, dejal, da so se v sklepni fazi gradbena dela zavlekla za mesec in pol, vendar bo Razvojno-tržni center kljub temu vseljiv marca, torej v vnaprej predvidenem roku, ki ga jim je določil naročnik. Težave so se namreč pojavile pri dobavi materialov za streho in fasado. Tehnični prevzem objekta je predviden konec januarja ali začetek februarja prihodnje leto. Med bližnjimi prazniki bo gradbišče obljudeno, saj bodo izvajali različna obrtniška dela, med drugimi bodo položili okrog 3000 kvadratnih metrov talnih oblog in urejali zunanjost objekta. V ponedeljek bodo začeli odstranjevati tudi gradbeni oder, ki so ga postavili zato, da bi lahko na fasado namestili zaključne letvice in pohodne poti, ki jih bodo kasneje uporabljali pri čiščenju oken Razvojno-tržnega centra.

Februarja bodo lahko v Razvojno-tržni center že nameščali opremo in se marca vanj tudi vselili. Do novega leta pa bo sam objekt že kazal podobo, kakršno bo imel, ko bo končan, seveda brez urejene okolice.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.