Kolektor Worldwide

Tradicionalna prednovoletna srečanja Kolektorjevih upokojencev in zaposlenih

10.12.2008

»Ne glede na razmere, v kakršnih smo se znašli, je treba naše srečanje, ki je postalo že tradicionalno, ohranjati še naprej,« je v nagovoru pred polnoštevilnim avditorijem povabljenih, ki ga ni uspelo zdesetkati niti slabo vreme, poudaril predsednik uprave koncerna Kolektor Stojan Petrič.

V jubilejnem petinštiridesetem letu Kolektorja, se je kljub krizi, ki je prizadela koncern, zbrala večina od več kot 300 upokojencev. ®e po tradiciji so se zbrali v idrijski Modri dvorani, kjer jih je tako kot pretekla leta spet nagovoril prvi mož Kolektorja Stojan Petrič. Obvestil jih je o gospodarjenju koncerna v popolnoma drugačnih razmerah kot so bile ob njihovem prejšnjem snidenju. »Kriza je prišla v Evropo in njeno avtomobilsko industrijo kot cunami. Prvega v Sloveniji je doletela prav Kolektor, ker ima v komutatorski ponudbi tako velik tržni delež. Zato smo se morali odzvati takoj. Sprejeli smo ukrepe, in sicer take, da ne bo treba odpuščati delavcev. Smo kapitalsko trdno podjetje in ne potrebujemo bank, zato bomo krizo lažje preživeli in tudi naš razvoj zaradi tega ne bo zastal. Hudo utegne postati tisti trenutek, ko nam naši kupci ne bodo več mogli plačevati. Letošnji poslovni rezultat koncerna bo slabši kot leta 2007, je pa pozitiven in današnjim razmeram primeren. Internacionalizacijo iz preteklosti bomo, če bo to potrebno, izkoristili za začasno preselitev proizvodnje nazaj v Idrijo, da bi v tej kotlini ohranili delovna mesta«, je med drugim poudaril Stojan Petrič in upokojencem zagotovil, da zaradi gospodarske krize niso v nevarnosti donosi na njihove delnice. čeprav je Kolektor skrajšal delovni čas, kar posledično pomeni manjše prejemke za zaposlene, pa je ohranil socialni čut do delavcev in bo pred prazniki vsakemu zaposlenemu izplačal poleg 150 evrov še polovico plače izplačane meseca novembra, izvzeti so zaposleni po individualni pogodbi.

 V Modri dvorani bo še prihodnja dva dneva v znamenju Kolektorja. V petek bo srečanje zaposlenih, jutri pa bo otroke Kolektorjevih delavcev obdaril dedek Mraz.

»Ni nobenega razloga, da ne bi izplačali dividende v pričakovani višini vsem, ki ste nam pomagali in tistim, ki še danes delajo v Kolektorju, torej delničarjem FMR Holdinga, za tiste, ki so v naš »klub« vstopili hinavsko, pa se bomo potrudili, da dobijo minimalne dividende, kolikor jih moramo izplačati po zakonu«, je na rednem letnem srečanju z upokojenci dejal Stojan Petrič.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.