Kolektor Worldwide

Gospodarska kriza – rešitve so v znanju

22.11.2008

V okviru dnevov koprske Fakultete za management so po podelitvi diplom in priznanj v kongresnem centru Bernardin pripravili okroglo mizo z naslovom Gospodarska kriza – rešitve so v znanju. Na njej so v razpravi sodelovali predstavniki osmih primorskih podjetij, ki imajo bogate izkušnje z razvojem človeških virov in sodelovanjem z različnimi raziskovalnimi ustanovami in univerzami.

V uvodnem predavanju je na okrogli mizi, ki jo je povezoval izredni profesor koprske Fakultete za management dr. Janez Šušteršič, njegov kolega, docent dr. Matjaž Novak razmišljal o tem, kaj lahko fakulteta ponudi gospodarstvu v raziskovalnem in pedagoškem smislu in kaj ona pričakuje od gospodarstva, potem pa je sledila predstavitev izkušenj in dobrih praks v posameznih gospodarskih družbah in razprava. Ingrid Kermavnar, izvršna direktorica za kadre in stike z javnostjo v Kolektorju, je izpostavila koncernovo dolgoletno tvorno sodelovanje z izobraževalnimi in raziskovalnimi ustanovami na državni in lokalni ravni, v novejšem obdobju pa tudi s fakultetami v Nemčiji in Bosni ter z moskovsko tehnično fakulteto Bauman. »Prelomno je bilo leto 2000, ko se je koncern odločil za diverzifikacijo svojega proizvodnega programa. S tem se je pokazala potreba po dvigu ravni znanj v koncernu, izkušnje pa smo posredovali tudi navzven, fakultetam v Ljubljani in Mariboru. Koncern Kolektor, ki sodi v sam vrh slovenskih štipenditorjev, saj je od leta 1993 do letos podelil že več kot 1500 štipendij, ima v mislih tudi sodelovanje s koprsko Fakulteto za management«, je na okrogli mizi poudarila Ingrid Kermavnar, ki je v nadaljevanju razprave predstavila vrsto možnosti, ki jih koncern nudi študentom za neposredno vključevanje njihovih kreativnosti v delovno okolje, ki se mu bodo pridružili po končanem študiju.

Ker s to pobudo niso uspeli na državni ravni, so skupaj z Ekonomsko fakulteto in še tremi slovenskimi podjetji leta 2002 ustanovili konzorcijski študij MBA, v katerega so vključili strokovnjake iz omenjenih delovnih sredin. »Ta primer dobre prakse se je izkazal za zelo učinkovitega, saj bo večina slušateljev v okviru nove organiziranosti koncerna Kolektor z novim letom prevzela najodgovornejše funkcije v njem«, je na okrogli mizi v kongresnem centru Bernardin poudarila Ingrid Kermavnar, izvršna direktorica za kadre in stike z javnostjo.

Na okrogli mizi Gospodarska kriza – rešitve so v znanju so sodelovali (od leve proti desni): doc. dr. Matjaž Novak, Univerza na Primorskem, Fakulteta za management, Goran Petek, Izoterm Plama, Aleš Nemec, Iskra Avtoelektrika, mag. Andrej Lovšin, Interevropa, povezovalec izr. prof. dr. Janez Šušteršič, Univerza na Primorskem, Fakulteta za management, dr. Saša Sokolič, Metronik, Ingrid Kermavnar, koncern Kolektor, mag. Marjan Babič, Luka Koper, in Enzo Smrekar, Droga Kolinska

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.