Kolektor Worldwide

Guy Fournier predaval Kolektorjevim vodstvenim delavcem

19.11.2008

Vodstvu koncerna Kolektor, direktorjem njegovih hčerinskih družb in predstavnikom še nekaterih drugih slovenskih podjetij, s katerimi Kolektor uspešno sodeluje, je Guy Fournier, velik poznavalec avtomobilske industrije, profesor poslovodenja in organizacije na Univerzi Pforzheim v Nemčiji in svetovalec več avtomobilskih proizvajalcev, v Idriji predstavil trende v avtomobilski industriji in v naprej določenem času odgovarjal na številna vprašanja slušateljev.

Gospodarska kriza je kot kaže med vsemi vejami industrije najbolj prizadela avtomobilsko industrijo. Teorije o tem, v kakšno smer naj bi se ta razvijala, kar pa ni odvisno od trenutne recesije, so različne. Guy Fournier predvideva, da se bo v prihodnosti občutno povečala uporaba javnega prevoza. Zaradi vse večjih stroškov pogonskih goriv in drugih surovin ter ekoloških predpisov je prevoz že danes drag in bo še dražji. Prihodnost avtomobilskih trgov zato predavatelj vidi v razvoju električnih motorjev. Ti motorji imajo pred klasičnimi prednosti predvsem v večji učinkovitosti in ničnem izpustu ogljikovega dioksida v zrak. So tudi cenejši od klasičnih, pa tudi stroški njihovega vzdrževanja so nižji. Uporabljali naj bi jih za krajše razdalje. Kot so pokazale študije, Evropejci prevozimo na dan v povprečju 40 kilometrov. Za daljše razdalje pa strokovnjak za avtoindustrijo priporoča uporabo hibridnih vozil. Fournier je predavanje zaključil z mislijo, da je najboljši način, da predvidimo prihodnost, da jo ustvarjamo oziroma če povzamemo sklepne besede predsednika koncerna Kolektor Stojana Petriča, je najboljši način, da predvidimo prihodnost v avtomobilski industriji, da ustvarjamo energijsko učinkovite tehnologije za proizvodnjo avtomobilov.

Predavatelja Guyja Fournierja je v Idrijo povabil predsednik uprave koncerna Kolektor Stojan Petrič

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.