Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor je pripravil ukrepe za ublažitev posledic mednarodne finančne krize

27.10.2008

Uprava koncerna ocenjuje, da se bo tudi prihodnje leto nadaljevalo ohlajanje gospodarske rasti, kar pomeni manj naročil in posledično sprejetje ukrepov za ublažitev posledic. Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič je prepričan, da se bodo razmere začele izboljševati šele v drugi polovici leta 2010.

Kolektor je s tem v zvezi sprejel nekatere ukrepe, ki jih že izvaja in bodo v veljavi do 31. marca prihodnje leto. Takrat bodo preverili, ali so ti ukrepi še aktualni ali jih bo treba spremeniti ali nadgraditi. »Med že izvajanimi navajam, da ne podaljšujemo več pogodb zaposlenim za določen čas, ne zaposlujemo več prek študentskih servisov, prešli smo na 36 urni tednik, kar pomeni, da bodo temu primerno nižje tudi plače. ®e 1. julija letos smo vsem, ki so zaposleni po individualnih pogodbah, zmanjšali plače za deset odstotkov. Vem, da je težje za enak odstotek zmanjšati tudi plače delavcem, ki smo jim, prav nasprotno, s 1. majem plače povišali za 3 odstotke in jim z istim mesecem začeli za dobo enega leta izplačevati tudi 50 evrov »draginjskega« dodatka. Storili bomo vse, da nam ne bo treba odpuščati delavcev, ki so pri nas zaposleni za nedoločen čas«, je v zvezi s prilagajanjem zaostrenim razmeram v poslovanju koncerna povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič.

Koncern Kolektor bo v zadnjem četrtletju letošnjega leta prodal za 23 odstotkov manj, na letni ravni pa za okrog desetino. Ker koncern ne izdeluje samo komutatorjev, ampak združuje proizvodnje različnih izdelkov, njegov letošnji promet v primerjavi z lanskim ne bo manjši za več kot pet do sedem odstotkov. Prihodnje leto naj bi ostal na letošnji ravni, to je 275 milijonov evrov.

Upravna stavba Kolektorja, posneta iznad Idrijce

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.