Kolektor Worldwide

Številčna udeležba Kolektorjevih tekačev na 13. ljubljanskem maratonu

26.10.2008

13. ljubljanskega maratona, največje mednarodne tekaške prireditve pri nas, ki je letos ponovno zabeležil rekordno udeležbo, se je udeležilo tudi rekordno število Kolektorjevih tekačic in tekačev. Na progo rekreativnega teka, polmaratona in maratona se jih je podalo 78

Najprej so se na progo podali tisti, ki so tekli na 10 kilometrov. Teh je bilo 27. 46 jih je teklo na 21 kilometrov, 5 pa se jih je podalo na 42 kilometrov dolgo progo. Prav vsi tekači so dobro ocenili svoje sposobnosti in z vztrajnostjo uspešno prišli skozi ciljno črto. Pohvaliti velja predvsem dekleta, ki so se letos pogumno odločila, da se prijavijo na maraton. Teklo jih je kar 11.

Skupinska fotografija deklet, ki so se udeležila 13. ljubljanskega maratona

Po končani tekaški preizkušnji so se tekači in tekačice zbrali v restavraciji Glažuta v Ljubljani, kjer jih je nagovoril predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in najboljše tudi nagradil. Med dekleti je s progo najhitreje opravila Mateja Petrič, za njo pa so v cilj prišle še Maja Hozjan, Anita česnik Mažgon in Patricija Tušar.

Med moškimi, ki so se udeležili polmaratona, je bil najhitrejši Kristjan Ipavec, ki je zasedel tudi skupno odlično 25 mesto. Sledila sta mu Igor Carl in Ervin Koder.

Od leve proti desni so Ervin Koder, Kristjan Ipavec, Igor Carl in predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič

Na 42 kilometrov pa so bili najboljši Klemen Petrič, Andrej Prelaz in Veselko Španič.

Dva od najhitrejših treh na 42 kilometrov Veselko Španič in Klemen Petrič (od leve prosti desni, manjka Andrej Prelaz) ob predsedniku koncerna Stojanu Petriču

Po besedah predsednika koncerna Kolektor Stojana Petriča, so tekačice in tekači potrebovali veliko mero vztrajnosti, borbenosti in volje, da so prišli do cilja. In takšne ljudi bo koncern Kolektor v bodoče še kako potreboval. Ob koncu je vsem zaželel, da bi še naprej ostali aktivni, saj šport nedvomno človeka napolni z dodatno energijo.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.