Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor med finalisti »Best Innovator 2008«

20.10.2008

Svetovalno podjetje A. T. Kearney, ki je opravilo študijo o najbolj inovativnih slovenskih podjetjih, je koncern Kolektor uvrstilo med štiri finaliste »Best Innovator 2008« (najboljši inovator). V študiji je poleg Kolektorja sodelovalo še 24 večjih podjetij.

Obvladovanje globalnega tržišča ter širjenje tržne mreže in proizvodnega programa z izdelavo inovativnih izdelkov, ki temeljijo na znanju in izkušnjah zaposlenih, je koncernu Kolektor prineslo uvrstitev med najbolj inovativna slovenska podjetja. Po mnenju strokovne komisije, ki je ocenjevala podjetja, se je Kolektor izkazal kot podjetje z močnim poudarkom na sodelovanju s kupci in krepitvi dolgoročnih odnosov z njimi. Ti odnosi temeljijo na inovativnosti in razvoju, kar pa brez prave organizacije in pozitivnega inovacijskega ozračja v podjetju samem ne bi bilo mogoče.

Koncern Kolektor je na zaključni slovesnosti tekmovanja »Best Innovator« zastopal direktor Kolektor Magme dr. Tomaž Kmecl, ki je na okrogli mizi, na kateri so predstavili letošnje finaliste, predstavil koncern Kolektor in spregovoril o tem, kako se zoperstaviti gospodarski krizi, s katero se soočajo vsa slovenska podjetja. Kot pravi, je potrebno krizo sprejeti kot izziv in jo s kreativnostjo premagati kot zmagovalec in ne poraženec, ob tem pa se usmerjati v komplementarna področja in iskati nove projekte.

Priznanje je na podelitvi v imenu koncerna sprejel direktor Kolektor Magme Tomaž Kmecl, potem pa je svoje mesto dobilo na upravi koncerna Kolektor v Idriji. Pred objektiv se je s priznanjem v rokah postavil namestnik predsednika koncerna Kolektor Radovan Bolko, odgovoren za nove programe.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.