Kolektor Worldwide

Prodajna konferenca koncerna Kolektor v znamenju svetovne recesije

17.10.2008

Na dvodnevni jesenski prodajni konferenci koncerna Kolektor, ki so jo kot vedno pripravili na matični lokaciji v Idriji, so se zbrali prodajniki vseh koncernovih proizvodnih podjetij doma in po svetu.

Prodajniki so se seznanili s poslovanjem koncerna v prvih devetih mesecih letos. Kot ugotavlja izvršni direktor koncernove komerciale mag. Rok Vodnik, je prodaja na komutatorskem programu v povprečju manjša v primerjavi z enakim obdobjem lani. Zmanjšanje prodaje je v prvi vrsti posledica recesije, ki smo ji priča, in zaradi katere je v prihodnjih mesecih pričakovati še dodaten padec, v drugi vrsti pa še zaradi kitajske konkurence. Kljub temu bo koncern ob koncu leta zabeležil 275 milijonov evrov prometa. Podobnega rezultata se nadejajo tudi v letu 2009.

Udeleženci so se seznanili še z reorganizacijo koncerna, poslovnimi načrti za prihajajoče leto in pregledali projekte po posameznih podjetjih. Organizatorji so konferenco izkoristili tudi za predstavitev novih programov znotraj koncerna Kolektor in projektne pisarne, ki skrbi za prepoznavanje strateških projektov in njihovo čim prejšnjo realizacijo.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.