Kolektor Worldwide

Kolektorjevi skrbniki varstva okolja na ogledu deponije za ločeno zbiranje odpadkov v Ljubevču

29.09.2008

Skrbniki varstva okolja v družbah Kolektor Group, Kolektor Sikom, Kolektor KFH in Ascom so si ogledali deponijo za ločevanje odpadkov v Ljubevču.

Namen obiska deponije je bil seznaniti se s tem, kaj se dogaja z odpadki, ko ti zapustijo podjetje. Kolektor sicer že vrsto let ločuje odpadke, s spremembo zakonodaje pa bo tovrstnega ločevanja še več. Prav ločeno zbiranje odpadkov je tudi osrednja točka prenove sistema ravnanja z odpadki, ki zadnje mesece poteka znotraj koncernovih podjetij na lokaciji v Idriji.

Odvozi komunalnih odpadkov za koncern predstavljajo velik strošek, saj so dragi, z zaprtjem lokalnih deponij pa bodo še dražji. Kolektorjevi skrbniki varstva okolja bodo morali v prihodnje zaposlenim pojasniti, zakaj ločevati odpadke in kako.

Ob ogledu deponije v Ljubevču so med drugim videli tudi nameščanje naprave za stiskanje komunalnih odpadkov, ki bo Komunali prišla še posebej prav potem, ko bo treba te volumensko zmanjšati za prevoz na regijsko deponijo odpadkov v Staro goro pri Novi Gorici.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.