Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor s hčerinskim podjetjem Kolektor Sinabit sodeloval na 1. konferenci o informatiki v proizvodnji PRO-IT

25.09.2008

Gospodarska zbornica Slovenije oziroma njeno Združenje za informatiko in telekomunikacije je za podjetje, ki je s pozdravnim nagovorom odprlo prvo konferenco o informatiki v proizvodnji, izbralo prav koncern Kolektor. Kolektor so organizatorji predstavili kot primer dobre prakse, kot primer uporabnika in ponudnika rešitev za uporabo informatike v proizvodnji.

Zbrane je v imenu koncerna Kolektor nagovoril direktor Kolektor Sikoma za razvojno tehnološko področje Marjan Drmota. Predstavil je koncern, njegovo mesto doma in v svetu ter načrte za prihodnost. Poudaril je, da za uspeh niso dovolj samo dobre poslovne odločitve, pač pa tudi ustrezen in kvaliteten produkt.

Na konferenci se je predstavilo tudi koncernovo hčerinsko podjetje Kolektor Sinabit. Strokovni sodelavec omenjenega podjetja Maks Tuta je spregovoril o sledenju izdelku v kosovni proizvodnji in se ob tem vprašal, ali je sledenje nuja ali dobrodošel dodatek in ali predstavlja stroške ali investicijo. če vemo, da sledenje pomeni, da za vsak izdelek točno vemo, iz katerih delov je sestavljen, kdo ga je izdelal, pregledal, kako je bil izdelan in kakšne lastnosti ima in da so nam na ta način na razpolago vsi podatki za zagotavljanje kakovosti, da z omenjenimi podatki v primeru reklamacije natančno vemo za obseg problematičnih izdelkov, je odgovor povsem jasen. Sledenje je torej prej nuja kot dobrodošel dodatek in prej investicija kot strošek.

Marjan Drmota, direktor Kolektor Sikoma za razvojno tehnološko področje, med predstavitvijo koncerna Kolektor udeležencem konference.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.