Kolektor Worldwide

Vodstveni delavci koncerna Kolektor na poslovnem obisku v koprskem Cimosu

19.09.2008

Poslovodstvo Kolektorja je tudi letos pripravilo poslovni obisk svojih vodstvenih delavcev v enem od slovenskih podjetij, s katerimi koncern poslovno sodeluje. Tokrat so se mudili na obisku v koprskem Cimosu.

Cimos, delniška družba, s sedežem v Kopru, in koncern Kolektor sodita med največje slovenske dobavitelje avtomobilski industriji. Obe družbi pa tudi med seboj poslovno sodelujeta. Kolektor Liv Cimosu denimo dobavlja sestavne dele za zavorne sklope osebnih vozil različnih evropskih izdelovalcev. Možnosti pa so še v ponudbi izdelkov iz duro- in termoplastov, kjer Kolektor v okviru diverzifikacije postaja vse pomembnejši ponudnik, je v okviru obiska in predstavitve koncerna v Kopru poudaril namestnik predsednika uprave Radovan Bolko. Enakega mnenja je bil v imenu gostiteljev tudi Zorko Kenda, izvršni direktor in pomočnik predsednika uprave Cimosa.

V prijetnem vzdušju, ki je sledilo ogledu proizvodnje v Cimosu, so prišli na plano tudi inovativni predlogi, med katerimi so udeleženci predsedniku uprave koncerna Stojanu Petriču predlagali, da bi Kolektor namesto komutatorjev, ki so že zreli produkti, izdeloval bakrene žetone za igralne avtomate. Ta je bil nad predlogom vidno navdušen in dejal, da bo k sodelovanju pri njihovi izdelavi povabil tudi sinergijske partnerje iz ožjega koncernovega delovnega okolja, kar so udeleženci tokratnega poslovnega obiska na Obali pozdravili.

V prvi Cimosovi hali, kjer so včasih izdelovali specialna vozila Citröena, danes poteka proizvodnja pedalnih sklopov za osebna vozila. Posnetek je iz končne vizualne kontrole pedalnega sklopa za BMW serije 3, za katerega plastične dele izdeluje Kolektor Liv.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.