Kolektor Worldwide

Med zagonskimi podjetji veliko zanimanja za Kolektorjev sklad

12.05.2017

Maribor je bil prizorišče 37. konference PODIM, največjega podjetniškega, start-up in inovacijskega dogodka v regiji. Letošnjega se je udeležilo več kot 800 udeležencev, med katerimi je bilo 50 mednarodno uveljavljenih investitorjev, 100 predstavnikov korporacij in več kot 250 start-up podjetnikov iz 20 držav. Interes zagonskih podjetij za Kolektorjev korporativni sklad tveganega kapitala je bil izjemen. Kolektor je bil eden od šestih PODIM Challenge blue-chip partnerjev.

 »Po corpo meetupu, kjer smo predstavili sklad in kakšna zagonska podjetja iščemo, smo ves čas konference opravljali individualne razgovore s start-up podjetji, je povedala Mateja Lavrič, direktorica podjetja Kolektor Ventures, in dodala, da na področju internetna stvari za industrijo in pametne tovarne za zdaj ni prav veliko zagonskih podjetij, ki bi bila Kolektorju povsem pisana na kožo. »Je pa veliko takih, ki imajo prikrita znanja. Razvijajo povsem drug proizvod, a imajo know-how, ki je kot nalašč za področja, na katerih deluje Kolektor. Ta zagonska podjetja nas zelo zanimajo.«

Mateja Lavrič je bila tudi članica komisije, ki je izbirala slovenski start-up leta in zmagovalca PODIM izziva.
PODIM2017

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.