Kolektor Worldwide

Dan Kolektorja prinesel nekaj novosti

28.06.2008

Zadnja sobota v juniju je že tradicionalno rezervirana za Dan Kolektorja. Letošnji je prinesel kar nekaj novosti. Poleg že tradicionalnih športnih tekmovanj, družabnih iger, zanimivega in pestrega otroškega programa in večernega druženja, so za udeležence v sodelovanju z idrijskim Zdravstvenim domom pripravili še Dan Zdravja in podelili nekaj več nagrad kot običajno.

Zbrane je pozdravil predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in ob tej priložnosti spregovoril o poslovanju koncerna. Zaradi globalne recesije, močne kitajske konkurence in padca tečaja dolarja v primerjavi z evrom, letos na komutatorskem programu beležijo nekoliko slabšo prodajo kot v lanskem letu, prodaja na ostalih programih pa ostaja enaka. Z nakupom nemškega podjetja Missel Schwab je koncern Kolektor kupil tudi dodatno prodajo v višini od 17 do 20 milijonov evrov na leto. To jim omogoča, da bodo v letošnjem letu vseeno povečali prodajo z lanskih 277 milijonov na dobrih 280 milijonov evrov. Kot je še povedal predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, je drugo polletje čas, ko je treba pregledati poslovne procese, jih posodobiti, posodobiti proizvodnjo in poiskati možnosti za povečanje notranje učinkovitosti. To nalogo bodo v Idriji izvedli v drugem polletju, na ostalih lokacijah pa o že izvajajo. Omenjene naloge mora koncern izpeljati, ker bo začel posodabljati poslovne modele. Gre namreč za dolgoročen projekt, ki ga bo koncern izvajal naslednjih nekaj let.

V okviru Dneva Kolektorja so razglasili tudi inovatorje leta 2007. Za tehnične izboljšave so nagradili Emila Namarja, za koristne predloge Jureta Gantarja in za male izboljšave Bogdana Kovačiča – Jovota. Letos prvič so podelili nagrado za timsko delo na področju inovativnosti in najboljša poslovna področja po številu posredovanih idej. Največ idej sta prispevali poslovni področji Vzdrževanje in Nabavna in prodajna logistika, za timsko delo pa so nagradili Vlek. Tričlanska komisija je na Dnevu Kolektorja razglasila še zmagovalca, ki je prispeval najboljši slogan za logotip Stik. Zmagal je slogan Mirka Cigaleta.

Otroke je na Dnevu Kolektorja zabaval tudi čarovnik

Nuša Derenda je navdušila tako otroke kot njihove starše

Zbrane je nagovoril predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič

Priznanja je inovatorjem podelil Marjan Drmota, direktor za razvojno tehnološko področje Kolektorja Sikom

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.