Kolektor Worldwide

Kolektor finančno in kadrovsko podprl tabor za nadarjene učence

27.06.2008

S tridnevnim taborom za nadarjene na Medvedjem brdu, ki ga je idrijska osnovna šola letos pripravila prvič, je koncern Kolektor za letošnje šolsko leto zaokrožil uspešno sodelovanje z omenjeno šolo.

Po uspešno izpeljanih delavnicah za učence, ki jih zanima elektronika, je koncern Kolektor s finančno in kadrovsko pomočjo omogočil še izvedbo tabora za nadarjene na Medvedjem brdu. Kot je povedala Ingrid Kermavnar, izvršna direktorica za kadre in stike z javnostjo, so v koncernu veseli, da toliko mladih zanimata tehnika in naravoslovje, zato so kolektorjevi strokovnjaki na taboru za nadarjene učence ob pomoči učiteljic na idrijski osnovni šoli pripravili tehnično delavnico, na kateri so govorili o robotiki.

Ludvik Kumar, izvršni direktor novih programov, in Goran Serafimovič, zaposlen v koncernovi Strojegradnji, sta več kot 20 učencem prvič predstavila mini manipulator, ki so ga sestavili v koncernu. Namenjen je za uporabo v industriji, je pa hkrati tudi odličen učni pripomoček. Sestavljen je namreč iz univerzalnih gradnikov in opremljen s sodobno tehnologijo. Omogoča izvajanje različnih vaj na različnih težavnostnih stopnjah. Ker se napaja z nizko napetostjo, njegova uporaba ni nevarna. Po besedah Ludvika Kumra, izvršnega direktorja novih programov, bi bil pri izvajanju tehničnega pouka na različnih stopnjah še kako dobrodošel učni pripomoček.  

Goran Serafinovič, zaposlen v koncernovi Strojegradnji, je najprej učencem 8., nato pa še 6. in 7. razreda prestavil, kako deluje mini manipulator, ki so ga sestavili v Kolektorju.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.