Kolektor Worldwide

Kolektorjevim delavcem višje plače in enoletni fiksni dodatek

03.06.2008

Kolektor je delavcem izplačal višji regres kot ga določa podjetniška kolektivna pogodba, povišal plače in določil višino fiksnega dodatka.

Zaposleni v Kolektorju so 29. maja 2008 prejeli regres za letni dopust. Ta je znašal 876,48 evrov bruto na zaposlenega, kar je 8 odstotkov oziroma 64,76 evra več od zneska, ki ga določa podjetniška kolektivna pogodba.

Podjetniška kolektiva pogodba, ki jo je vodstvo sindikata družbe Kolektor podpisalo z vodstvom Kolektorja, določa izplačilo regresa za letni dopust najmanj v višini 60 odstotkov povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za mesec marec, kar za letos znaša 811,72 evrov. Zaposleni na Kolektorju so, kot že rečeno, prejeli regres v višini 876,48 evrov bruto.

Poleg tega bodo v idrijskem Kolektorju prejemali tudi višje plače. Le-te so se po dogovoru vodstva in sindikata podjetja s 1. majem 2008 povišale za 3 odstotke. Hkrati pa bodo zaposleni mesečno prejemali še 50 evrov fiksnega dodatka za obdobje enega leta.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.