Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor predčasno postal 100-odstotni lastnik podjetja Kolektor Micro-Motor

07.04.2017

Včeraj je koncern Kolektor postal 100-odstotni lastnik podjetja Kolektor Micro-Motor. Čeprav je ob nakupu 51-odstotnega deleža v družbi Kolektor Micro-Motor koncern Kolektor s švicarskim Micro-Motorjem podpisal pogodbo, ki mu zagotavlja prevzem 100-odstotnega deleža v podjetju Kolektor Micro-Motor do konca junija 2018, sta se partnerja sporazumno dogovorila za predčasni odkup preostalega 49-odstotnega deleža v podjetju Kolektor Micro-Motor.

V preteklem letu je bila iz Švice v Idrijo uspešno preseljena že vsa proizvodnja pogonov. Kljub 100-odstotnemu lastniškemu deležu koncerna v podjetju Kolektor Micro-Motor, v Idriji ostaja manjši del švicarskih kolegov, ki nudijo podporo pri razvoju in pridobivanju novih poslov.

Koncern Kolektor je septembra 2015 kupil 51-odstotni delež v takrat na novo ustanovljenem podjetju Kolektor Micro-Motor, ki ga je zaradi preselitve proizvodnje v Slovenijo ustanovila švicarska družba Micro-Motor. Z nakupom je Kolektor nadgradil kompleksnost svojih izdelkov. Program, ki ga je pripeljal iz Švice, že uporablja za to, da postane pomemben igralec na področju tako imenovane e-mobilnosti.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.