Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor nagradil raziskovalno delo idrijskih osnovnošolcev

29.05.2008

Zaposleni v koncernu Kolektor še kako dobro vedo, koliko znanja in truda je potrebnega za dosego cilja, zato so z veseljem nagradili skupino mladih raziskovalcev z idrijske osnovne šole, ki je pripravila nalogo o elektromagnetnem sevanju.

Tomaž Hvala, Katjuša Koler, Peter Rupnik in Miha Vončina so se odzvali vabilu Foruma za elektromagnetno sevanje in pripravili raziskovalno nalogo o elektromagnetnem sevanju v njihovem okolju. Zanjo so prejeli zlato priznanje.

Njihovega uspeha so se razveselili tudi na Kolektorju in jih za dosežek nagradili. Ob tem so izrazili željo, da bi jih mladi raziskovalci obiskali in jim sami podrobneje predstavili raziskovalno nalogo.

Kolektorjevi inženirji, ki so se udeležili predstavitve, so imeli za učence kar nekaj vprašanj, pa ne zato, ker bi bila njihova predstavitev nepopolna, pač pa, ker so jih rezultati, ki so jih dobili z meritvami, dejansko zanimali. Hkrati so mladim raziskovalcem tudi predlagali, kako bi lahko njihovo predstavitev naredili še boljšo. To bo Tomažu, Katjuši, Petru in Mihi nedvomno v pomoč, saj jih že v ponedeljek čaka še ena predstavitev, tokrat na Inštitutu za varovanje zdravja v Ljubljani.

Sicer pa je današnja predstavitev le ena od oblik sodelovanja med koncernom in idrijsko osnovno šolo. Pred tem je koncern za skupino učencev pripravil niz delavnic s področja elektronike ter zagotovil finančno in kadrovsko podporo pri izvedbi raziskovalnega tabora za nadarjene, ki bo konec junija na Medvedjem Brdu.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.