Kolektor Worldwide

Kolektor Liv je obiskala ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo

28.05.2008

V okviru dvodnevnega vladnega obiska v Notranjsko-kraški regiji je ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar obiskala Kolektor Liv. To koncernovo družbo so ji predstavili in jo pospremili skozi proizvodnjo direktor družbe Primož Bešter, njen izvršni direktor Zoran Trošt in vodja razvoja Andrej Kobal.

Gostjo so uvodoma seznanili s koncernom Kolektor, v okviru katerega poslujejo, ter s proizvodnimi programi njihove družbe in njenimi razvojnimi načrti, ki temeljijo na ponudbi izdelkov s področja hišne in potrošniške tehnike, sanitarne in čistilne tehnike ter avtomobilske industrije, katere glavnino, predvsem s proizvodnjo komutatorjev, že od nekdaj predstavlja koncernova ponudba. Med triindvajsetimi podjetji v Skupini Kolektor družba Kolektor Liv predstavlja eno največjih, z letošnjim prevzemom sorodnega podjetja v Nemčiji, pa se bo njen promet povečal najmanj za 20 milijonov evrov. Letos ima Kolektor Liv v načrtu s prodajo iztržiti okrog 65 milijonov evrov. Po Beštrovih besedah je Kolektor Liv na področju hišne in sanitarne tehnike med petimi največjimi ponudniki v Evropi, v prihodnjih petih letih pa naj bi se povzpel med prve tri ponudnike vgradnih sanitarnih sistemov, in sicer z blagovnimi znamkami Liv, Missel in Schwab, ter razvijal in tržil nove izdelke, ki bodo omogočali varčevanje z vodo.

Osnovni produkcijski moto Kolektor Liva, ki se ponaša z najmanj petdesetimi aktivnimi patenti, je na področju hišne in sanitarne tehnike izboljševanje kakovosti bivanja in zagotavljanje trajnostnega razvoja s tehničnimi rešitvami, ki zagotavljajo energetsko učinkovitost, varno in hitro gradnjo ter udobje bivanja. Da bi zastavljene cilje uresničili bodo v Postojni zgradili tržno-raziskovalni kompetenčni center hišne in sanitarne tehnike in dorekli projekt celovitega hišnega sistema za smotrno izrabo vode, ki je nenadomestljiv vir, in bo vsak dan dražja.

Ministrica Mojca Kucler Dolinar je z obiskom Kolektor Liva želela predvsem priti do informacij o njegovih novih projektih, ki bi jih kazalo podpreti tudi s sredstvi države in evropskih strukturnih skladov. Ob tej priložnosti je beseda tekla tudi o davčnih spremembah na področju raziskav in razvoja in o mladih raziskovalcih.

V Kolektor Livu izdelujejo sestavne dele sedežev oziroma sete za vzglavnike za vse vrste Oplovih vozil, s prihodnjim letom jih bodo začeli izdelovati še za Renault.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.