Kolektor Worldwide

Predstavitev knjige Ivana Lapajneta Naprej

27.05.2008

Na gradu Gewerkenegg v Idriji so predstavili knjigo idrijskega rojaka Ivana Lapajneta z naslovom Naprej, ki je tudi s finančno podporo koncerna Kolektor izšla pri Založbi Bogataj.

Knjigo je sicer napisal ekonomist, vendar besedila v njej niso strokovno suhoparna in se ne omejujejo zgolj na ozko ekonomsko problematiko, zato lahko zapišemo, da jo je napisal ekonomist – humanist, ker v njej enakovredno upošteva materialno bazo in družbeno nadgradnjo ter njuno soodvisnost. Ivana Lapajneta še posebej vznemirjajo problemi vrednot, morale, stanje duha pri nas in s tem povezana današnja domoljubna in domovinska vzgoja. Pričakovati je, da bo knjiga naletela na različne odmeve v javnosti. čeprav se bralec z vsemi stališči in interpretacijami, ki so zapisane v knjigi, ne utegne strinjati pa bo moral priznati Lapajnetovo komunikativnost in dobronamernost.

Magister Ivan Lapajne, čigar knjiga se na več mestih dotika tudi dogajanj v njegovi rojstni Idriji od začetka 20. stoletja do danes, je prepričan, da se o njej v preteklosti ni dovolj slišalo, zato je prav, da se o Idriji več sliši v slovenski družbi danes. Nenazadnje se Idrija ponaša z bogato industrijsko preteklostjo, na kateri je zraslo današnje v svet usmerjeno gospodarstvo.

»V knjigi Naprej pišem o reševanju svetovnih problemov in predlagam, na kakšen način bi jih morali razreševati, v drugem delu pa sem pozoren na probleme naše države in smeri njihovega odpravljanja. To niso božje zapovedi, so pa temelj našega ravnanja v prihodnje, moja izhodišča za razmišljanje.«

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.