Kolektor Worldwide

9. Orodjarski tek Kolektor Liva

23.05.2008

V najslabšem vremenu doslej so Postojnčani spet pripravili tako imenovani orodjarski tek, ki so se ga prvič udeležili tudi kolegi iz Kolektorjeve idrijske orodjarne, ki sta po novem združeni v koncernu. Presenetljivo, za nekatere pa kar pričakovano, so se kolegi iz Idrije, odrezali več kot odlično.

Medtem ko je še pred začetkom preizkušnje izzivani Veselko Španič napovedoval, da bo brez problemov premagal izzivalca Mirana Volka, se to po 18 kilometrih med Postojno in Senožečami ni zgodilo. Celo več, prvi je na cilj pritekel idrijski orodjar Ervin Koder, ki se ukvarja z gorskim tekom, zato so bili z razpletom vsi pomirjeni. Tudi Veselko Španič, ki je pred devetimi leti »zagrešil« omenjeno preizkušnjo. S sodelavci je namreč takrat stavil, da bo iz Postojne v Senožeče pretekel 18 kilometrov prej, preden bo uspelo komu od kolegov to pot premagati najprej pet kilometrov s kolesom in potem naprej s tekom. Vrsto let mu je kot specialistu za dolge proge to tudi uspevalo, dokler se mu ni postavil po robu Miran Volk. Tako je rezultat njunih soočenj neodločen, 2:2. Potem pa pridejo Idrijčani in postojnskim kolegom že prvič pokažejo, da so ne samo dobri, temveč odlični, tako v teku kot kolesarjenju.

Marko Gerželj, vodja postojnske enote koncernove orodarne, je v odsotnosti krovnega šefa ®ige Kogeja, ki je imel istega dne zdravniški pregled v Valdoltri, na podelitvi medalj izrazil prepričanje, da ne bo to edino druženje med koncernovima družbama. Po izdatnem prigrizku¸ ki je sledil, so vsi rekli: «Nasvidenje na Dnevu Kolektorja v Idriji.«

Veselko Španič (levo), ki je bil še pred začetkom preizkušnje v Postojni popolnoma prepričan v zmago, je po njej v Šenožečah priznal premoč izzivalca Mirana Volka (desno) in zagotovil, da pravil dvoboja v prihodnje zaradi tega ne bodo spreminjali, namreč, da bi izzivalcu skrajšali pot, ki jo lahko na trasi prevozi s kolesom.

®e v svojem prvem nastopu so se idrijski orodjarji odlično izkazali, med njimi je Ervin Koder premagal oba, zaradi katerih bo omenjeni preizkus prihodnje leto že jubilejni. Progo med Postojno in Senožečami je v slabem vremenu pretekel v manj kot uri in dvajsetih minutah.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.