Kolektor Worldwide

V gradbeno jamo Kolektorjevega RTC so postavili gradbeno dvigalo

20.04.2008

V nedeljo, ko po Vojkovi ulici v Idriji, kjer je sedež koncerna Kolektor, ni tovornega prometa, so postavili Vegradovo gradbeno dvigalo, s katerim si bodo pomagali pri gradnji enega od koncernovih razvojnih centrov.

Deset ur je bilo potrebnih in gradbeno dvigalo, še nikoli take velikosti v Idriji, je bilo postavljeno v gradbeni jami novega Kolektorjevega Razvojno – tržnega centra, ki bo najvišja stavba v Vojkovi ulici. Lepo vreme in le šibak veter, če bi ta pihal več kot 50 km/h, bi postavitev odpadla, sta tega posla veščim delavcem, ki jih je vodil Janez Glastovec, to tudi omogočila. Za postavitev tako mogočnega Vegradovega gradbenega dvigala, ki se pne več kot 35 metrov visoko, je bilo potrebno v Idrijo pripeljati avto dvigalo, dovolj težko in močno. Skupaj z obtežitvijo je na mestu postavitve tehtalo kar 83 ton, na koncu svoje 60 metrov razprte dolge roke pa je še vedno lahko dvignilo dvanajstonsko breme. To je bilo nujno, saj je bila približno toliko težka tudi roka dvigala, ki bo na svojem 60 - metrskem koncu lahko naenkrat dvignila do 1,2 tone težko breme.

Jutri, prvi delovni dan v novem tednu, bo dvigalo že spet služilo svojemu namenu (pred tem je bilo postavljeno ob novi garažni hiši nasproti ljubljanskega WTC centra), kajti rokov gradnje se je treba držati, sploh pa objekt čimprej spraviti pod streho, da izvajalec del ne bo več odvisen od vremena. Po predvidevanjih se bo to zgodilo do konca leta.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.