Kolektor Worldwide

Predsednik države dr. Danilo Tûrk na obisku v Kolektorju

18.04.2008

Danes se je na povabilo uprave koncerna v Kolektorju mudil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Tûrk. Ob tej priložnosti se je sestal s širšim vodstvom koncerna, ki se po velikosti uvršča na 13 mesto med slovenskimi multinacionalkam in na 10 mesto med največjimi izvozniki.

S poslovanjem koncerna in njegovimi načrti je visokega gosta seznanil predsednik uprave Stojan Petrič. Poudaril je, da je koncern lani ustvaril 270 milijonov evrov, letos jih načrtuje 291, leta 2012 pa že pol milijarde evrov prometa. Petrič je ob tem opozoril, da je povedano realno. Omenjene kazalce bo koncern dosegel z organsko rastjo in s prevzemi. Koncern bo pod svojo streho vključeval le tista podjetja doma in na tujem, ki bodo dopolnjevala ponudbo posameznih koncernovih družb. Koncern bo še naprej največji svetovni ponudnik komutatorjev za avtomobilsko industrijo, vgradnjo v gospodinjske aparate in električna ročna orodja, ki trenutno skupaj predstavljajo še 60 odstotkov njegove prodaje. Hkrati bo koncern krepil tudi ponudbo novih programov za avtomobilsko industrijo ter programe hišne in industrijske tehnike. Koncern Kolektor ima trenutno 32 podjetij v tujini in doma, od več kot 3000 delavcev jih je 1000 zaposlenih v podjetjih na tujem.

Predsednik uprave koncerna Stojan Petrič je gosta seznanil tudi s težavami, s katerimi se soočajo. Med njimi je izpostavil probleme, ki jih ima koncern pri pridobivanju evropskih sredstev za raziskave in razvoj, z nizkim tečajem dolarja, dragimi surovinami, recesijo v svetu in s stroški dela. Predsedniku države so gostitelji zatem pokazali še proizvodnjo v Divizijah B1 in B2 Kolektorja Sikom, kjer izdelujejo komutatorje, ki so namenjeni že prej omenjeni avtomobilski industriji, vgradnji v gospodinjske aparate in električna ročna orodja.

Predsednika države dr. Danila Tûrka pa je zanimalo kako si je Kolektor zagotovil osvojeni tržni položaj in kako se je na njegovo rast odzivala konkurenca, ter kako v koncernu gledajo na prihodnost. Ker je po obisku Kolektorja predsednik države odpiral tudi prenovljeno mestno realko, v kateri domuje Gimnazija Jurija Vege, je Idrijo izpostavil kot kraj, v katerem se odlično povezuje tehnološko napredno gospodarstvo, ki je odvisno od lastnega razvoja, s šolstvom, ki mu zagotavlja izobražence, brez katerih spet ni napredka.

Predsednik države dr. Danilo Tûrk s sodelavci v pogovorih z razširjenim vodstvom koncerna Kolektor, na čelu s predsednikom uprave Stojanom Petričem

Predsednik države je z ravnateljem Gimnazije Jurija Vege Borutom Hvalecem uradno predal namenu prenovljeno poslopje mestne realke z novo telovadnico. Pokrovitelja slovesne prireditve sta bila koncern Kolektor in FMR.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.