Kolektor Worldwide

Recesija vpliva tudi na Kolektorjevo prodajo komutatorjev

03.04.2008

Na dvodnevni prodajni konferenci koncerna Kolektor so se zbrali komercialisti, ki bodo tokrat prvič hkrati preučili prodajne možnosti za vse produktne programe skupine. Tokratna konferenca zaenkrat poteka še brez predstavnikov koncernovega inženiringa, projektive in avtomatizacije proizvodnih procesov.

Na prodajni konferenci so se udeleženci uvodoma seznanili z rezultati poslovanja koncerna v prvem četrtletju leta. Po besedah izvršnega direktorja Kolektorjeve komerciale Roka Vodnika, je prodaja komutatorjev v primerjavi z enakim lanskim obdobjem manjša za okrog 6 odstotkov, kar gre pripisati recesiji na svetovnem tržišču, predvsem na področju široke potrošnje, to je v proizvodnjah ročnih orodij in gospodinjskih aparatov, z zamikom pa jo je pričakovati tudi v avtomobilski industriji. Recesija, ki je v prvi vrsti posledica hipotekarne krize, ni prizanesla nikomur, Kolektor pa je še posebej prizadela daljnoazijska, predvsem kitajska konkurenca in nizek tečaj dolarja.

Kolektor bo zato tokratno prodajno konferenco v ponudbi komutatorjev izkoristil za prevetritev novih projektov, tistih, ki so že v teku in potencialnih, predvsem na novih tržiščih, ter ponudbo novih programov na področju plastike in elektronike.

Kolektor zaostrene razmere na svetovnih tržiščih niso presenetile, vendar skuša učinke recesije ublažiti tudi z racionalizacijami materialov, ki jih potrebuje za proizvodnjo.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.