Kolektor Worldwide

Piloti novega Kolektorjevega Razvojno-tržnega centra nared

26.03.2008

Včeraj, prvi dan po velikonočnih praznikih, so v gradbeni jami novega Razvojno-tržnega centra zabetonirali še zadnjega od 58 pilotov, ki bodo omogočili zanesljivo temeljenje novega 4.600 kvadratnih metrov velikega poslopja.

Vrtine pilotov, premera 80 in 100 centimetrov, so globoke med enajstimi in dvanajstimi metri. V vsako je šlo med petimi in šestimi kubičnimi metri betona. V prihodnjih dneh bodo po navedbah svetovalca predsednika uprave koncerna za investicije Damjana Krapša odkopali pilote do kote temeljnih gred in »posekali« njihove glave ter jih povezali z armaturo temeljev. Medtem bodo iz gradbene jame odpeljali odvečni izkopni material. Tistega, ki bo primeren za komprimiranje bodo pripeljali nazaj in ga vgradili med temelje in tlak novega Razvojno-tržnega centra.

Temelji novega poslopja v Vojkovi ulici v Idriji bodo nared do konca aprila. Zaenkrat dela potekajo po predvidenem planu, zato je Damjan Krapš v imenu investitorja prepričan, da bo tako tudi naprej.

Za vrtanje in zalitje pilotov so sicer porabili več kot predvidenih 20 delovnih dni, saj jih je pri delu oviralo slabo vreme in popravilo ene od vrtalnih garnitur.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.