Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor med največjimi slovenskimi multinacionalkami

18.03.2008

Koncern Kolektor se je na lestvici 25 največjih slovenskih multinacionalnih podjetij, ki sta ju izdelala Center za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in Program za mednarodne investicije na Univerzi Columbia v New Yorku, uvrstil na 13 mesto.

Neposredne investicije slovenskih podjetij v tujini motivira predvsem iskanje in ohranjanje trgov. Koncern Kolektor se od drugih razlikuje predvsem po tem, da je s ponudbo komutatorjev globalist in da je za razliko od drugih svoj zgodnji razvoj začel kot podjetje v tuji lasti in potem postal podjetje v 100 odstotni slovenski lasti. Internacionalizacijo proizvodne dejavnosti je Kolektor začel leta 2000. Danes izdeluje komutatorje v lastnih družbah in v mešanih podjetjih s tujimi partnerji v različnih državah sveta, od Kitajske do Brazilije. Koncern v petnajstih družbah, od tega devetih po svetu, skupaj zaposluje več kot 3.200 delavcev.

Po premoženju na tujem se koncern Kolektor uvršča na drugo mesto v Goriški statistični regiji, za Iskro Avtoelektriko, po skupnem premoženju pa na prvo mesto. Prav tako je z 229,1 milijoni evrov prihodkov od lanske prodaje na tujem na čelu lestvice med podjetji v regiji.

multinacionalke "

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.