Kolektor Worldwide

Trohov spominski šahovski turnir zakorakal v drugo desetletje

09.03.2008

Šahisti ŠK Kolektor, ki so lani zaznamovali 60-letnico organiziranega igranja šaha v Idriji, so pripravili že 11. Trohov spominski šahovski turnir.

Tokratnega šahovskega turnirja v Kolektorjevi restavraciji Nebesa se je udeležilo 23 šahistov iz različnih slovenskih šahovskih klubov in trije člani Slovenske športne zveze iz Celovca. Med sodelujočimi, ki so odigrali sedem krogov pospešenega šaha po švicarskem sistemu, je bil en mojstrski kandidat in trije prvokategorniki. Najstarejši, Anton Bajc, je štel 69, najmlajši, Andraž Rupnik, pa 12 let. Oba sta člana domačega šahovskega kluba Kolektor, ki je tudi pripravil spominsko tekmovanje.

Presenetljivo in zasluženo je s šestimi osvojenimi točkami od sedmih možnih zmagal drugokategornik Boštjan More, ki jih je sicer zbral enako število kot drugouvrščeni mojstrski kandidat Zorko Dušan (ŠK Kranj), tretji pa je bil s točko manj Zdravko Peranović (ŠK čaven, Ajdovščina). Enako število točk si je priigral tudi veteran Vinko Tavčar (ŠK Kolektor). Najboljši med najmlajšimi šahisti je bil njegov klubski kolega Tilen Rupnik.

Predsednik ŠK Kolektor Silvo Kovač je pred začetkom tekmovanja udeležencem predstavil njihovega pokrovitelja in jih seznanil s pravili igranja.

Med razstavljenim šahovskim gradivom, s katerim so »okrasili« prizorišče turnirja, je bila tudi plaketa Šahovske zveze Slovenije, ki jo je za dolgoletno vzorno delo ob lanskem jubileju prejel ŠK Kolektor.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.