Kolektor Worldwide

Kolektor Liv je razglasil nagrajence in jim podelil nagrade

05.03.2008

Kolektor Liv, ki se ponaša z več kot 35-letno tradicijo v proizvodnji sanitarne in čistilne tehnike, je letos prvič razpisal natečaj industrijskega oblikovanja aktivirnih tipk za podometne splakovalnike Liv. Razglasitev najboljših in podelitev nagrad je bila v postojnskem kongresnem centru EPIC.

Na natečaj je v predpisanem roku, to je do 15. februarja, prispelo 33 vlog. Pet jih je bilo iz tujine, ostale so prispevali slovenski oblikovalci. Vse je pregledala strokovna komisija, ki so jo sestavljali, zunanja oblikovalca Jure Miklavec in Janez Mesarič ter Andrej Kobal, vodja razvoja v Kolektor Livu. Predsednik komisije Jure Miklavec je na podelitvi povedal, da je deset predlogov ustrezalo vsem razpisnim pogojem. Med njimi so izbrali tri, ki so po vsebinski plati in premišljenosti odstopali od ostalih in najbolj ustrezali naročniku oziroma njegovim vnaprej določenim kriterijem: inovativnost rešitve, tehnična izvedljivost, uporabnost izdelka za uporabnika in uporabnost ideje za izdelovalca.

Tretjo nagrado si je prislužil Gašper Premože, ki ga na podelitvi ni bilo, drugo Jura Štok in prvo skupina treh oblikovalcev, Miha črtalič, Mitja Laharnar in Matjaž Zorc.

Nagrade sta nagrajencem na priložnostni prireditvi v postojnskem kongresnem centru EPIC podelila (od leve proti desni) predsednik komisije Jure Miklavec in Zoran Trošt, izvršni direktor družbe Kolektor Liv. Tretje uvrščenemu je bilo namenjenih 1.000, drugemu 2.000 in najboljšim 5.000 evrov.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.