Kolektor Worldwide

Javna razprava o spremembi zazidalnega načrta v Kolektorjevi industrijski coni

03.03.2008

Na pobudo idrijske občinske uprave so sklicali javno razpravo o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu R®S 2 Halda za območje Kolektorjeve industrijske cone, kjer slednji gradi novo halo za razvoj novih tehnologij in proizvodnjo novih izdelkov.

Javna razprava je izzvenela v pripombi vseh prizadetih, da je treba na območju Kolektorjeve industrijske cone ohraniti oziroma zavarovati topilnico, ki je kulturni spomenik državnega pomena ter omogočiti gradnjo Kolektorjeve hale, ki že poteka. Gradnjo slednje je predvidel že prejšnji zazidalni načrt za to območje, z novim se Kolektor samo odpoveduje gradnji podobnega objekta tik ob rudniški topilnici. Odprto ostaja samo vprašanje ureditve ceste mimo rudniške topilnice do Kolektorjeve industrijske cone in mestne čistilne naprave.

Javne obravnave, ki jo je sklicala vodja občinske službe za urejanje prostora in varstvo okolja Mojca Remškar Planinc, predlagane spremembe zazidalnega načrta R®S 2 Halda pa so delo Kolektor Kolinga, so se udeležili poleg predstavnikov idrijske občine, investitorja, projektanta in rudnika tudi člani idrijskega muzejskega društva.  

Gradbena jama za postavitev nove Kolektorjeve hale je že skoraj nared. Med gradnjo hale bodo odstranili tudi del pobočja, da bi naredili prostor za cesto mimo rudniške topilnice in naprej proti Kolektorjevemu parkirišču in mestni čistilni napravi.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.