Kolektor Worldwide

Pripravljalna dela za temeljenje novega Razvojno-tržnega centra

27.02.2008

Geoinvest iz Ljubljane, specializirano podjetje za opravljanje geotehničnih del, se je danes lotilo vrtanja pilotov za temelje Kolektorjevega Razvojno-tržnega centra.

Po navedbah strojnika Dragutina Pufka, ki oskrbuje vrtalno garnituro, bodo v gradbeni jami novega Razvojno-tržnega centra, zavrtali od 40 do 50 vrtin za pilote, ki bodo nosili bodočo zgradbo. Te bodo premera 80 in 100 centimetrov in globoke 12 metrov. Za izvedbo del bodo potrebovali 20 delovnih dni.

Z vrtalnim svedrom lahko naenkrat zavrtajo od 60 do 70 centimetrov globoko, če je teren trši pa največ 40 centimetrov, potem morajo iz vrtine sproti odstraniti material. Vrtalni sveder je težak kar 7,5 tone.  

V prvo vrtino je vrtalna garnitura prodirala počasi, saj je bilo treba vrtati skozi betonske temelje obstoječe Kolektorjeve proizvodne hale na Vojkovi ulici v Idriji.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.