Kolektor Worldwide

Kolektor je v Nemčiji kupil tovarno Missel

25.02.2008

V petek je bila podpisana pogodba o koncernovem nakupu nemške tovarne sanitarne tehnike Missel za postojnski Kolektor Liv.

Z nakupom družbe Missel bo Kolektor Liv dopolnil svoj program sanitarne tehnike. Nemško podjetje s 84 zaposlenimi ustvari na leto 20 milijonov evrov prometa, kar je prav toliko kot Kolektor Liv s svojim programom sanitarne tehnike. Po besedah direktorja Kolektor Liva magistra Primoža Beštra bodo prek omenjenega hčerinskega podjetja vstopili na nove trge, predvsem Nemčije, Francije in Španije, kjer Kolektor Liv doslej ni bil navzoč. Slednji sanitarno tehniko na domačem in tujih tržiščih prodaja pod blagovno znamko Liv, novo hčerinsko podjetje Missel pa sanitarno tehniko z ognjevarno in izolacijsko zaščito pod istoimensko blagovno znamko, pod blagovno znamko Schwab pa podometni program.

Glavna naloga novega lastnika nemškega Missla bo v bližnji prihodnosti poenotenje tehnologij, proizvodnih linij in izdelave sestavnih delov za izdelke sanitarne tehnike med obema družbama. Missel je namreč doslej zgolj razvijal in tržil izdelke, medtem ko so sestavne dele zanje izdelovali kooperanti. Z nakupom bo to vlogo prevzel Kolektor Liv, ki bo na ta račun tudi sam povečal obseg proizvodnje na področju sanitarne tehnike.

Novo podjetje Kolektor Liva ima sedež v Fellbachu v bližini Stuttgarta. To je že tretje podjetje v Nemčiji, ki ga je prevzel koncern Kolektor. Najprej je leta 2002 kupil svojega nekdanjega lastnika družbo Kautt & Bux iz Herrenberga, dve leti kasneje pa še podjetje SWL iz Lüdenscheida pri Dortmundu, ki se je ukvarjalo z razvojem, konstrukcijo in proizvodnjo izdelkov iz duroplastov in termoplastov.  

Primož Bešter, direktor Kolektor Liva, ob proizvodni liniji splakovalnikov, enega od sinergijskih izdelkov s pripojeno nemško družbo Missel.

 

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.