Kolektor Worldwide

Sinergije po idrijsko – zima sredi poletja

21.02.2008

Koncern Kolektor je po Hidriinem vstopu v družbo FMR, ki ga smatra za sovražnega, storil vse za svojo zaščito oziroma za koncentracijo lastništva v svojih rokah. Prepričan je namreč, da omenjeni portfeljski nakup namesto napovedanih sinergij prinaša škodo okolju.

To je v intervjuju za današnjo številko Komunitatorja dejal predsednik uprave koncerna Kolektor Stojan Petrič in dodal, da so po vstopu Hidrie v FMR, ki z 38,66 odstotnim deležem sicer nima upravljalske moči pri odločanju o izvajanju strategije družbe FMR d. d. ter pri določanju njene dolgoročne dividendne politike, v luči nadzorovanega lastništva, že odkupili deleže Vipe Holdinga in Abanke v Kolektorju. Poleg tega je Kolektor v skladu z uresničevanjem svoje dolgoročne razvojne strategije pred dnevi kupil nemško podjetje s področja hišne tehnike. Z njim bo okrepil družbo Kolektor Liv, saj je proizvodni program prevzetega podjetja soroden Livovemu.

Nenačrtovana koncentracija lastništva v Kolektorju, ki je posledica Hidriinega nakupa manjšinskega deleža v FMR, se bo poznala tudi v prihodnjem razvoju Idrije. Kolektor namreč zaradi zgoraj navedenega v prihodnjih letih ne bo sodeloval pri gradnji doma upokojencev in hotela, kar je prek javno zasebnega partnerstva načrtoval. Bo pa še naprej nemoteno uresničeval svojo načrtovano dolgoročno razvojno strategijo in z njo v prihodnjih letih iz koncerna prerasel v malo multinacionalko, ki bo čez nekaj let ustvarjala pol milijarde evrov prometa, od tega polovico v Idriji.  

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.