Kolektor Worldwide

Vreme gre na roko pripravam na gradnjo

13.02.2008

Pripravljalna dela za gradnjo koncernovega Razvojno tržnega centra in hale za Orodjarno in Strojegradnjo v Idriji tudi na račun neobičajno lepšega zimskega vremena tečejo v skladu s terminskim planom.

Te dni v gradbeni jami Razvojno tržnega centra vrtajo tri geomehanske vrtine, s katerimi bodo ugotovili koliko globoko bo treba »nabiti« pilote za kasnejše temeljenje. Podobno vrtino bodo zavrtali še med obstoječo Kolektorjevo orodjarno in strugo reke Idrijce. Z njo naj bi predvsem ugotovili raven podtalnice, saj naj bi z njo oskrbovali toplotno črpalko za izpolnjevanje energetskih potreb novega Razvojno tržnega centra.

Medtem bodo prav tako do konca februarja z desnega brega Idrijce zvozili vseh 14.000 kubičnih metrov odpadnega gradbenega in zasipnega materiala na komunalni deponiji Raskovec in Ljubevč. Po napovedih svetovalca predsednika uprave koncerna za investicije Damjana Krapša bodo nato en mesec potrebovali za namestitev pilotov v obeh gradbenih jamah. Gradnji obeh objektov v Kolektorjevi industrijski coni v Idriji so zaupali podjetju Kolektor Koling s podizvajalci.

če bo vreme še naprej lepo, bo Kolektor Koling s podizvajalci sledil terminskim načrtom gradnje.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.