Kolektor Worldwide

Gradbena jama za novo Kolektorjevo halo

28.01.2008

Medtem, ko morajo predvidoma do konca tega meseca porušiti najstarejšo Kolektorjevo proizvodno halo v Vojkovi ulici v Idriji, na mestu katere bo koncern postavil nov Razvojno tržni center, so na desnem bregu Idrijce začeli s pripravljalnimi deli za postavitev nove hale.

Z dela nekdanje rudniške deponije na desnem bregu Idrijce, kjer se po novem razprostira Kolektorjeva industrijska cona, so začeli odvažati material, da bi pripravili prostor za postavitev nove hale, v kateri bosta našli svoj prostor Orodjarna in Strojegradnja. Odstraniti bo treba 14.000 kubičnih metrov žgalniških ostankov, ter zasipnega in odpadnega gradbenega materiala. Od tega bodo okrog 3.000 kubičnih metrov materiala zvozili na komunalno deponijo v Raskovcu, ostalo pa prav tako na bližnjo komunalno deponijo v Ljubevču. Obe deponiji naj bi namreč sanirali in zaprli. Tako bo Kolektor že drugič sodeloval pri urejanju okolja v Idriji in njegovi okolici. Pred leti je namreč saniral glavnino nekdanje deponije halde ob rudniški topilnici, na kateri se zdaj razprostira njegova industrijska cona, s tokratnimi pripravljalnimi deli za gradnjo nove hale, pa se bo lotil sanacije še preostalega dela nekdanje rudniške deponije.

Nova hala s 3.700 kvadratnimi metri uporabnih površin bo montažnega tipa in bo postavljena v rekordno kratkem času. Damjan Krapš, svetovalec predsednika uprave koncerna za investicije, pravi, da bodo za postavitev hale potrebovali samo en mesec.

Izkop Kolektorjeva hala

Pred dnevi so se lotili šele izkopa, avgusta bo na tem mestu že stala nova Kolektorjeva hala

Damjan Krapš"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.