Kolektor Worldwide

Novoletni sprejem predsednika uprave koncerna Kolektor

20.12.2007

Predsednik uprave Kolektorja Stojan Petrič je na idrijskem gradu Gewerkenegg pripravil novoletni sprejem za vodstvene delavce koncerna in z njim povezanih družb. Za kulturno plat dogodka je poskrbela sopranistka Elvira Hasanagiæ, povabljenim pa je o stresu, ki je tema njegove najnovejše knjige, predaval prof. dr. Radovan Starc. Tema ni bila izbrana naključno, saj koncern vstopa v 45-letnico delovanja, v katerem bo osrednjo pozornost namenil zdravju delavcev.

Predsednik uprave koncerna Stojan Petrič je v nagovoru povabljenim orisal letošnje poslovne rezultate, ki so bili dobri, čeprav so jih ovirali padec vrednosti dolarja, sočasni dražitvi surovin in stroškov dela, ter zmanjšanje prodajnih cen proizvodov. »Letos smo ustvarili 250 milijonov evrov prometa, prihodnje leto načrtujemo, da bo ta za 10 milijonov evrov večji. Tri četrtine prihodkov je koncern ustvaril doma«, je še poudaril predsednik koncerna.

Ob tej priložnosti je Stojan Petrič napovedal, da koncern v prihodnjem letu načrtuje za 37 milijonov evrov naložb v nove proizvodne programe, proizvodne prostore in opremo ter v gradnjo razvojnega centra v Idriji. Koncern pa bo odprl tudi podjetji v Rusiji in Indiji.

""

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.