Kolektor Worldwide

Kolektor Kočevje z novim letom začenja z redno proizvodnjo

19.12.2007

Pred uvedbo redne proizvodnje v Kolektor Kočevje si je predsednik koncerna Stojan Petrič v spremstvu svetovalca za gradnje Damjana Krapša, direktorja omenjenega podjetja Ivana Jereba, idrijskega župana Bojana Severja in predstavnikov kočevske občinske uprave ogledal Kolektorjevo proizvodno halo v tem kraju.

Z obnovo hale so začeli junija, ko je bilo ustanovljeno tudi podjetje Kolektor Kočevje. Začetek tega meseca pa so iz Divizije A na matični lokaciji v Idriji v Kočevje preselili tri linije za izdelavo HB komutatorjev. Z redno proizvodnjo bodo v Kolektorju Kočevje začeli z novim letom, je zagotovil Ivan Jereb, direktor omenjenega podjetja.

Proizvodnjo bodo začeli s 24 zaposlenimi, postori pa so dovolj veliki, merijo namreč kar 1800 kvadratnih metrov, da bi lahko vanje preselili še enkrat toliko opreme in v bodoče torej zaposlovali 50 ljudi. Kot je poudaril predsednik koncerna Stojan Petrič je pomembno predvsem to, da so zaposlili kvalificirane delavce, ki imajo končano kovinarsko in strojno šolo. Z odprtjem podjetja v Kočevju je Kolektor rešil problem pomanjkanja kadra na domači lokaciji v Idriji in hkrati prispeval k zvišanju stopnje zaposljivosti v Kočevju. Ker koncern z diverzifikacijo krepi tudi druge programe, bi lahko v naslednjih letih v Kočevje preselili še kakšen dodaten proizvodni program, ki se ne nanaša samo na proizvodnjo komutatorjev.
Kočevska občinska uprava z županom Jankom Vebrom na čelu je odločitev koncerna pozdravila. »Tehnologija in znanje, ki s Kolektorjem Kočevje prihajata v naš kraj, sta izjemni pridobitvi«, je povedal Veber in dodal, da bodo odslej mlade še dodatno spodbujali k vpisu na tehnične šole.

Kočevje
Predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič in direktor kočevske občinske uprave Janko Kalenič med ogledom proizvodnje.


Kočevje
V času ogleda so pripravljali vse potrebno za začetek proizvodnje. Stroje in naprave, ki so jih pripeljali iz Idrije, so očistili tako temeljito, da zgledajo kot novi.
"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.