Kolektor Worldwide

Kolektor je za zaposlene kupil dva defibrilatorja

20.12.2007

Kolektor je eno redkih slovenskih podjetij in celo prvo na Idrijsko-Cerkljanskem, ki se je odločilo za nakup defibrilatorja. Poslovodstvo koncerna se je odločilo za ta korak, ker bo ena od temeljnih opredelitev praznovanja 45-letnice, prav zdravje zaposlenih. Defibrilatorja bodo do konca tega leta namestili v Diviziji A Kolektorja Sikom in pred vhodom v Restavracijo Kolektorja.

Defibrilatorja bosta spravljena v posebnih omaricah, ki bosta povezani z vratarnico. Ob njunem odprtju bo vratar dobil obvestilo, da je potrebno nemudoma ukrepati, in o tem obvestil urgentno službo v Zdravstvenem domu Idrija.

Na tako imenovanih točkah prve pomoči bo poleg defibrilatorja še torba za oskrbo vseh nujnih stanj. Te ne bodo samo ob defibrilatorjih, pač pa v vseh proizvodnih enotah Kolektorja Sikom v Idriji.

Pred namestitvijo defibrilatorjev v proizvodne prostore so morali za rokovanje z njima usposobiti tudi zaposlene. Usposabljanja po novih smernicah Evropskega združenja za reanimacijo se je udeležilo več kot 90 zaposlenih, predvsem tistih, ki so že zdaj v podjetju usposobljeni za prvo pomoč. Vodil jih je certificiran inštruktor EU in že 15 let motorist reševalec Robert Sabol. Kot smo lahko slišali, je možnost preživetja z zgodnjo defibrilacijo kar 80-odstotna. Tovrsten način oživljanja pa v tujini poznajo že vrsto let.

S tem, ko se je koncern Kolektor odločil tudi za izobraževanje zaposlenih in ne samo za postavitev defibrilatorjev, je možnost preživetja v kritičnih trenutkih močno povečal.

defibrilator.jpg
Ena od skupin na izobraževanju, na katerem so se naučili osnov rokovanja z defibrilatorjem.
"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.