Kolektor Worldwide

Kolektorju nagrada za projekt Age management

29.11.2016

Na HR&M konferenci so že 14. leto zapored podelili priznanja najboljšim HRM projektom. Drugo mesto je pripadlo koncernu Kolektor za projekt Age management. Komisijo je navdušil z aktivnostmi, ki spodbujajo najpomembnejše in najbolj dragoceno v naših življenjih, to je zdravje.

Trend staranja delovne populacije je očiten tudi že v koncernu Kolektor, obetajo pa se nam nove spremembe na področju pokojninske zakonodaje, kar prinaša nove izzive tako za podjetja kot posameznike. Projekt Age management je usmerjen v iskanje celovitih rešitev za zmanjševanje tveganj iz naslov staranja delovne sile, ukrepi za zmanjševanje tveganja pri zdravju v vseh življenjskih obdobjih in okoljih pa segajo od aktivnega sodelovanja z medicinsko stroko do širših družbeno odgovornih aktivnosti. 

Strategija koncerna je zdrav, zadovoljen in motiviran delavec. Po besedah vodje projekta Claudie Costa, z multidisciplinarnim pristopom, za vse starostne skupine zaposlenih humaniziramo delovna mesta, ustvarjamo podporna delovna okolja, ki omogočajo zdrave izbire in spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu.

Projekt se je začel januarja 2015 in se zaključuje v decembru 2016, vendar pa že zdaj prinaša merljive rezultate. Na projektu je delalo šest oseb, vključuje pa vse zaposlene v Sloveniji. Teh je 2300.    

Prvič so na konferenci predstavili tudi rezultate Nacionalne raziskave organizacijske energije v slovenskem zasebnem in javnem sektorju. Enotni indeks organizacijske energije znaša 1,91 točke. Za primerjavo: v najboljših evropskih podjetjih v povprečju indeks znaša kar 5,17 točke.

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.