Kolektor Worldwide

Kolektor na 2. Podjetniškem forumu na Fakulteti za strojništvo

14.11.2007

Koncern Kolektor se je predstavil na drugem Podjetniškem forumu. Tega je za svoje študente in profesorje pripravilo vodstvo Fakultete za strojništvo v Ljubljani.

S podjetniškimi forumi želijo študentom in profesorjem predstaviti slovensko industrijo, saj, kot ugotavlja prodekan za novogradnjo na Fakulteti za strojništvo prof. dr. Janez Tušek, jo vsi premalo poznamo. Najhuje pa je, da jo mnogokrat prav zaradi nepoznavanja podcenjujemo. Na podjetniških forumih se študentje seznanijo s podjetji, možnostmi različnih oblik sodelovanja, štipendiranja in zaposlovanja.

Kot prvi se je na drugem Podjetniškem forumu predstavil koncern Kolektor. Predstavil ga je namestnik predsednika Radovan Bolko. Kot je povedal, je Kolektor tipičen koncern, ki je zelo tehnično usmerjen. Njegovo poslanstvo je reševanje tehnoloških izzivov prihodnosti. Pri tem je koncern usmerjeno na nišne produkte, kakršen je komutator. Tudi pri drugih produktih si želijo biti najboljši in vodilni v svetu. Njihova ideja je, da sta trženje in razvoj v Sloveniji in da ju koncern širi po svetu. Na ta način lahko sledijo svojim kupcem in njihovim zahtevam. Za razvoj koncern potrebuje strokovno usposobljen kader. Ker je Kolektor dobro podjetje, si želi imeti tudi dobre strokovnjake. Poleg štipendiranja, izdelave seminarskih in diplomskih nalog, počitniškega dela in praks, ima koncern za študente v Ljubljani tudi študentski raziskovalno-razvojni center, ki ga je odprl skupaj s Fakulteto za strojništvo. V njem študentje delajo izključno na projektih iz prakse. Kot primer, ki je bil razvit v tem centru, je Bolko izpostavil vsesmerni prikazovalnik.

 podjetniski-forum.jpg

Po zaključku formalnega dela Podjetniškega foruma se je namestnik predsednika koncerna Radovan Bolko pogovoril s študenti, ki so imeli kakršno koli vprašanje v zvezi s koncernom.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.