Kolektor Worldwide

Dan odprtih vrat oddelka Zagotavljanje kakovosti in laboratorija

13.11.2007

Zagotavljanje kakovosti in laboratorij sta zelo specifična oddelka, katerih dela in terminologije ne poznajo vsi prav dobro. To je pokazal tudi vprašalnik, ki so ga po predstavitvi zaposleni v omenjenih oddelkih razdelili med udeležence.

Zaposleni v laboratoriju so se že kar nekajkrat selili. Danes delujejo na štirih lokacijah. Ko bo zgrajen inštitut, pa bodo svoje prostore dobili v njem. Njihovi cilji so zagotavljanje potreb uporabnikov, nenehno izboljševanje merilnih postopkov, upoštevanje standardov in merilne dokumentacije ter izobraževanje osebja. Imajo tako zunanje kot notranje naročnike. Njihovi največji uporabniki so projektni inženirji. Sodelujejo v kar nekaj projektih. Eden takih je projekt z idrijsko Gimnazijo Jurija Vege. Prvi in drugi letniki v Kolektorjevem laboratoriju opravijo eno od obveznih vaj iz fizike. Udeležence, ki imajo vsaj malo razvojne žilice, so povabili k sodelovanju v projektu, v katerem iščejo rešitve, kako na izviren in uporaben način uporabiti odpadni material.

Tudi oddelek Zagotavljanja kakovosti je eden od oddelkov, ki je povezan domala z vsemi oddelki znotraj podjetja. Pripravljajo dokumentacijo za kupce, PPAR poročila, statistiko za celotno podjetje, zaupano jim je tudi delo z dobavitelji in opravljanje presoj. Skrbijo, da izpolnjujejo vse zahteve kupcev. Kakršne zahteve imajo kupci do njih, takšne imajo oni do svojih dobaviteljev. Zanje vsaki dve leti pripravijo Dan dobaviteljev, na katerem razglasijo tudi naj tujega in domačega dobavitelja.

Da bi se z delom zaposlenih v oddelku Zagotavljanja kakovosti in laboratoriju seznanilo čim več zaposlenih, so med malico za tiste, ki se dneva odprtih vrat niso mogli udeležiti, v restavraciji Nebesa predvajali kratek film.

kakovost-in-laboratorij.jpg

Udeleženci predstavitve so si ogledali, kako poteka delo v laboratoriju.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.