Kolektor Worldwide

Leto 2008 bo v znamenju močnega pritiska na cene

25.10.2007

V Idriji so se na Kolektorjevi prodajni konferenci sešli tržniki v koncernovi komercialni službi in njihovi sodelavci v podporni mreži po svetu. Na njej so preverili obseg potencialnih naročil in že sklenjenih poslov, od katerih je odvisno končno oblikovanje prodajnega načrta za prihodnje leto.

Na redni jesenski prodajni konferenci Kolektorja so obravnavali uresničevanje prodajnega načrta v tem letu, preverili kako daleč je Kolektor z novimi projekti, ki jih bodo uvedli v redno proizvodnjo v prihodnjem letu, in se dogovorili o ključnih prodajnih aktivnostih, ki so pred komercialisti v prodajnih službah vseh koncernovih družb. Poudarek je bil kot vedno na ponudbi komutatorjev in diverzifikacijskih programov, ki se nanašajo na ponudbo izdelkov iz plastike, na rotorje in elektronske komponente.

Po vnaprejšnjih predvidevanjih izvršnega direktorja Kolektorjeve komerciale magistra Roka Vodnika bo prodaja komutatorjev prihodnje leto enakovredna letošnji, ponudba ostalih programov pa naj bi bila večja. Zato lahko pričakujemo, da bo koncern prihodnje leto ustvaril več kot 250 milijonov evrov prometa in se obdržal na čelu lestvice največjih proizvodnih družb v regiji.

Tudi na tokratni prodajni konferenci so udeleženci ugotavljali, da poslovne dosežke v prodaji komutatorjev krni predvsem močna daljnoazijska konkurenca, padec tečaja dolarja in dražje surovine. Dosežene tržne deleže bo koncern, ki je že nekaj let največji izdelovalec komutatorjev na svetu, ohranil s krepitvijo učinkovitosti v proizvodnji in še posebej v režiji.

Trije ključni Kolektorjevi možje. Z leve proti desni – Milan Erjavec, pomočnik izvršnega direktorja koncernove komerciale, magister Rok Vodnik, izvršni direktor Kolektorjeve komerciale in predsednik uprave koncerna Stojan Petrič, ki je na prodajni konferenci predstavil grobe obrise poslovanja družb v prihodnjem letu.
"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.