Kolektor Worldwide

Kolektor investiral v idrijsko start-up podjetje Smart Optometry

10.11.2016

Koncern Kolektor nenehno išče priložnosti za rast in trenutno svojo ponudbo širi na področje digitalizacije korporativnega in socialnega okolja. V ta namen so ustanovili korporativni sklad Kolektor Ventures, ki financira tehnološke start-upe v zgodnjih razvojnih fazah. Kolektorjeva start-up platforma inovatorjem omogoča razvoj inovativne ideje do prodora na trg. Nedavno je Kolektor Ventures sklenil prvo investicijo v idrijsko start-up podjetje Smart Optometry.

Mlado zagonsko podjetje iz Idrije Smart Optometry d.o.o. se ukvarja z razvojem programskih rešitev, namenjenih skrbi za zdravje oči. Glavni namen in vizija mlade ekipe je ponuditi celosten paket oskrbe oči, saj so redni pregledi vida predpogoj za pravočasno odkrivanje morebitnih okvar, ki imajo lahko za posledico delno oziroma popolno slepoto. Osrednji produkt podjetja je aplikacija Smart Optometry za pametne naprave s sistemom iOS in Android, ki je namenjena očesnim specialistom za preglede pacientov. Aplikacija omogoča izvajanje natančnih, hitrih, preprostih in za pacienta interaktivnih pregledov bližinjskega vida, ki je za kakovost življenja ključnega pomena.

Idrijska ekipa že razvija tri nove rešitve, ki bodo luč sveta ugledale v prihodnjem letu in bodo med drugim omogočale očesno terapijo za otroke z ambliopijo ter nadzorovanje napredovanja starostne degeneracije rumene pege (makule). Podjetje že posluje na mednarodnih trgih, med več kot 5.000 uporabniki aplikacije so očesni specialisti iz kar 157 različnih držav.

Smart Optometry

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.