Kolektor Worldwide

Kolektor Magma in Nanotesla inštitut sta gostila 3.razvojno konferenco koncerna

11.10.2007

V ljubljanskem Kolektorju Magma so se tokrat zbrali vsi vodji razvoja v domačih koncernovih podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in inženiringom. Na njej sta se predstavila gostitelja, vsi skupaj pa so preverili ključne nosilne projekte v Kolektorjevih podjetjih po Sloveniji.

Namestnik predsednika uprave koncerna Radovan Bolko je po konferenci povedal, da so bili pri tem še posebej pozorni na nove proizvode, ki predstavljajo prihodnost v Kolektorjevi ponudbi in na tiste, ki so ali bodo plod sinergij med posameznimi družbami znotraj koncerna. Največji pomen konference je bil po njegovih besedah izziv koncernu, da bi povečal delež novih produktov, ki jih bo ponudil tržišču. Radovan Bolko je še dodal, da se v koncernu za nov produkt šteje tisti, ki je mlajši od treh let in je vsaj polovica njegovih karakteristik novih. Cilj Kolektorja je, da mora biti v koncernovi ponudbi oziroma prodajnem programu vsaj tretjina takih. Tokratna razvojna konferenca je, z eno besedo povedano, iskala poti, kako pospešiti organsko rast koncerna in tržišču ponuditi čim več novih izdelkov.

Na tokratni razvojni konferenci, prva je bila na sedežu koncerna v Idriji, druga pa v Kolektor Livu, so predstavili tako imenovani projekt projektne pisarne, ki ga vodi Primož Gorjup. Projektna pisarna, ki bo odprla vrata 1. januarja prihodnje leto,  bo na ravni koncerna skrbela za podporo projektnim procesom, iskanje sinergij pri njihovem uresničevanju, večjo preglednost med njimi in njihovo razvrščanje po pomembnosti. Ob tej priložnosti so predstavili tudi ljubljansko Skupino za mehatroniko, ki je del Laboratorija za optodinamiko Fakultete za strojništvo in koncerna Kolektor in možnosti  izrabe njenega umnega potenciala v vseh Kolektorjevih podjetjih, ki si z njo predvsem prizadeva premoščati prepad med univerzami in industrijo oziroma ju zbližati v uporabnosti idej in razvoju novih izdelkov. Za predstavitev omenjene skupine pa je poskrbel Valentin Koblar.


3. razvojno konferenco koncerna je tokrat gostila Kolektor Magma, ki ima sedež v ljubljanski industrijski coni Stegne.


Ob tej priložnosti so si udeleženci konference ogledali tudi delo v Nanotesla institutu, kjer za znane naročnike razvijajo nove nanomateriale. Dr. Aljoša Košak jim je denimo pokazal infrardeči spektrometer za nadzorovano površinsko obdelavo nanodelcev.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.