Kolektor Worldwide

Kolektorjeva pomoč Domelu iz ®eleznikov

25.09.2007

Koncern Kolektor je bil takoj, ko je bila ugotovljena razsežnost posledic neurja, ki se je v torek, 18. septembra 2007 razbesnelo nad delom Gorenjske in Primorske, odločen pomagati družbi Domel iz ®eleznikov, svojemu dolgoletnemu kupcu komutatorjev. Predsednik uprave koncerna Stojan Petrič je predsednici uprave Domela Jožici Rejec pomoč vročil na današnji novinarski konferenci v ®eleznikih.

Uprava koncerna Kolektor in družba FMR, kot njegova največja posamična lastnica, sta se odločila svojemu dolgoletnemu razvojno - strateškemu partnerju s 300.000 evrov vredno pomoč, pomagati pri odpravi posledic ujme. Po besedah  predsednice uprave Domela Jožice Rejec je namreč ta kolektiv v neurju utrpel za več kot 10 milijonov evrov škode in to prav na dan, ko je načrtoval odprtje novih proizvodnih prostorov in predstavitev programa izdelave gorivnih celic. Ob tej priložnosti se je zahvalila vsem, ki so jim pomagali takoj po neurju iz proizvodnih hal odstranjevati nesnago in čistiti prostore, še posebej pa koncernu Kolektor, ki je s pomočjo zganil srca njihovih delavcev in poslovnih partnerjev, in z Domelom sodeluje od takrat, ko je ta začel s proizvodnjo elektromotorjev.

Koncern Kolektor se je po besedah predsednika uprave Stojana Petriča odločil za omenjeno pomoč zato, da bi z njo vzpodbudil tudi ostale Domelove dobavitelje, da s skupnimi tovrstnimi prizadevanji pomagajo prizadeti družbi čimprej odpraviti posledice ujme in ji omogočiti normalno poslovanje v prihodnje. Po njegovem si mora v takih nesrečah, kot je tokrat prizadela ®eleznike in njegova podjetja, naše gospodarstvo, ki je majhno, med seboj pomagati. Zelo pomembno je, da se posledice v Domelu čimprej odpravijo, da zaradi tega ne bi trpeli poslovni odnosi s partnerji v tujini, in da pokažemo, da smo zmožni hitro in učinkovito premoščati težave, ki nam jih povzroča narava, je še poudaril Stojan Petrič.


Predsednik uprave Kolektorja Stojan Petrič v imenu koncerna in delniške družbe FMR vroča predsednici uprave Domela Jožici Rejec pomoč v vrednosti 300.000 evrov, ki jih bo ta družba porabila za odpravljanje posledic neurja.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.