Kolektor Worldwide

Koncern Kolektor in ZD Idrija pripravila Dan zdravja za vse občane

22.09.2007

Dneva zdravja, ki sta ga za vse občane prvič skupaj pripravila Koncern Kolektor in Zdravstveni dom Idrija, se je udeležilo rekordno število občanov. Na test hoje, ki je bil na Rakah, se jih je odpravilo kar 108. Kot je povedala strokovna vodja v ZD Idrija Urška Močnik Bončina, se takega obiska niso nadejali.

®e junija je idrijski Zdravstveni dom kot darilo občanom ob občinskem prazniku pripravil teden zdravja, katerega rdeča nit je bil zdrav življenjski slog. Za junij načrtovani Dan zdravja, na katerem bi izvedli test hoje na dva kilometra pa je takrat zaradi slabega vremena odpadel. Odločili so se, da ga pripravijo septembra. Tokrat v akciji niso sodelovali sami, pač pa so jo pripravili skupaj s koncernom Kolektor. Ta je prispeval tudi več kot polovico sredstev za nakup novega digitalnega ultrazvočnega aparata, ki so ga svojemu namenu predali dan pred Dnem zdravja.  
 
Poleg testa hoje na dva kilometra so na prireditvenem prostoru v Mejci postavili še stojnice za promocijo zdravega načina življenja. Udeležence so seznanili z zdravo prehrano, dejavniki tveganja za srčno-žilne bolezni, jim izmerili tlak in jih seznanili z nordijsko hojo. Pri promociji le-te je sodelovala tudi skupina udeležencev prvega tečaja nordijske hoje, ki so jo pripravili na Kolektorju v okviru projekta zdrav Kolektor.    

Ker  tako množičnega obiska pred samo izvedbo ni nihče pričakoval, zdaj organizatorji razmišljajo, da bo Dan zdravja postal tradicionalen, pripravljali pa naj bi ga ob Dnevu Kolektorja.


Preden so se udeleženci testa hoje podali na pot so se morali dobro ogreti in razmigati.


Ob prihodu z Rak so vse parametre vnesli v računalnik. Dobljene rezultate sta z vsakim posameznikom pregledali in pokomentirali zdravnici.


Usklajena podoba Kolektorjevih tečajnikov nordijske hoje. Interesenti so jih tako z lahkoto našli in povprašali za nasvet.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.