Kolektor Worldwide

Zdravstveni dom Idrija je dobil nov digitalni ultrazvočni aparat

21.09.2007

Zdravstveni dom Idrija sam še nekaj časa ne bi imel sodobnega digitalnega ultrazvočnega aparata, če mu ga ne bi kupili donatorji, med katerimi je več kot polovico potrebnih sredstev prispeval koncern Kolektor.

Nov aparat je stal 49.000 evrov, skupaj s sondami za različne preiskave pa še 16.000 evrov več. Tako bodo lahko v idrijskem  zdravstvenem domu odslej razširili in izboljšali ponudbo zdravstvenih storitev (slikovni prikaz posameznih plasti organizma oziroma telesa) ter privarčevali precej denarja, saj jim ne bo več treba pacientov pošiljati na različne preiskave v Ljubljano ali Šempeter pri Gorici. V zdravstvenem domu se bodo posamezni zdravniki usposobili za rokovanje z aparatom, je ob tej priložnosti zagotovila strokovna vodje ustanove Urška Močnik - Bončina, dr. medicine in dodala, da bodo lahko z novo napravo za razliko od stare hitreje izvajali preiskave in zato lahko pregledali več pacientov. Direktor ZD Idrija magister Marko Hvala se je zahvalil za donacijo in se priporočal še za naprej.

Predsednik uprave koncerna Kolektor Stojan Petrič pa je v imenu donatorjev opozoril, da je več kot polovica zdravja človeka odvisna od načina življenja, 15 odstotkov ga gre pripisati genski zasnovi, prav toliko pa je odvisno od primerne opreme zdravstvenih ustanov. »Kolektor je prispeval v želji, da bi bilo zdravje Idrijčanov boljše, in to ne prvič. če bi se vsake dve leti v ta namen zbrali skupaj, bi v desetletju zelo dobro opremili zdravstveni dom«, je še poudaril Stojan Petrič.


Predsednik uprave koncerna Kolektor Stojan Petrič je kot predstavnik največjega sponzorja (pri nakupu so sodelovali še Občina Idrija, Komunala Idrija in Območna enota zavarovalnice Triglav iz Nove Gorice) simbolično predal digitalni ultrazvočni aparat v uporabo.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.