Kolektor Worldwide

Kolektor je sodeloval na konferenci »Zgradbe prihodnosti«

25.10.2016

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo – revija Ventil, je v sodelovanju s Kulturnim domom Cerknica, organizirala dvodnevno znanstveno mednarodno recenzirano konferenco »Zgradbe prihodnosti«, na kateri je sodeloval tudi Rado Ferjančič iz podjetja Kolektor Koling.

Danes je Ferjančič na znanstveni mednarodni recenzirani konferenci »Zgradbe prihodnosti« v Kulturnem domu Cerknica predstavil razvoj samozadostnih hiš iz predfabriciranih betonskih kompozitnih elementov: »V okviru raziskav in razvoja samozadostnih hiš, zgrajenih iz prefabriciranih modularnih elementov smo preučili različne možne tehnologije prefabriciranih elementov. Kot najbolj primerna se je pokazala tehnologija dvojnih betonskih sten, predvsem zaradi enostavnosti izvedbe detajlov, možnosti vgradnje različnih cevi in električnih inštalacij, možnosti nadgradnje z novimi materiali v kompozitne multifunkcijske gradnike. Raziskali smo materiale, njihove kombinacije in razvili njim ustrezne konstrukcijske sisteme. Določili smo statični sistem in razvili detajle izvedbe tega sistema.«

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.