Kolektor Worldwide

Kolektor visoko na lestvici največjih in najboljših v Sloveniji

18.09.2007

Poslovni dnevnik Finance je v ponedeljkovi številki spet objavil lestvico Top 101 največjih in najdonosnejših slovenskih poslovnih skupin leta 2006. Na njej se koncern Kolektor uvršča zelo visoko in je med vsemi poslovnimi skupinami na severnem Primorskem po donosnosti na prvem mestu, po velikosti pa na drugem.

časnik Finance je na podlagi vprašalnikov o konsolidiranem poslovanju v minulih dveh letih in o napovedih za letošnje leto na lestvico razvrstil največje poslovne skupine v državi. Poleg lestvice največjih je sestavil tudi lestvico najdonosnejših skupin. Podatki omenjenega časnika so tokrat brez pomanjkljivosti, saj so Finance za vse tiste poslovne skupine, ki niso bile redne udeleženke njihovih lestvic in so po njihovi oceni tudi letos imele realno možnost za uvrstitev med največje, podatkov pa jim niso mogle ali želele posredovati, same poiskale v njihovih letnih poročilih oziroma bazi GVIN.

Tako se koncern Kolektor z 247,9 milijoni evrov lanskih čistih prihodkov od prodaje uvršča na 27. mesto v državi, med poslovnimi skupinami na severnem Primorskem pa zaostaja samo za ajdovskim Primorjem. Na tretjem mestu v regiji je Hit, ki za koncernom Kolektor zaostaja za 21 milijonov evrov, medtem ko so vsa ostala podjetja na severnem Primorskem bistveno manjša.

Ko časnik Finance piše o najdonosnejših slovenskih poslovnih skupinah pa koncern Kolektor uvrsti na 14. mesto, kar predstavlja prvo mesto v severno Primorski regiji in seveda tudi v Idrijsko – Cerkljanskem industrijskem bazenu. Za njim se je med severnoprimorskimi poslovnimi skupinami na drugo mesto uvrstil Salonit iz Anhovega, na tretje mesto pa novogoriški Hit, ki je še dve leti nazaj zasedal prvo mesto.


Faksimile ponedeljkove naslovnice časnika Finance z lestvico največjih in najdonosnejših slovenskih poslovnih skupin v letu 2006


Kliknite za povečavo!

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.