Kolektor Worldwide

Komutatorji tokrat predmet umetniškega zanimanja

12.09.2007

Kautt&Buxovi konstruktorji so v svojem prostem času s pomočjo računalniških programov ustvarili več umetniških slik z motivi komutatorjev, ki so jih naprej razstavili v domačem podjetju potem pa še v Metabu, ki njihove komutatorje vgrajuje v svoje elektromotorje.

Za umetniško upodobitev so se konstruktorji omenjenega koncernovega nemškega podjetja odločili, potem ko so jim pozornost pritegnili barvni trodimenzionalni načrti posamičnih komponent komutatorjev, orodij za njihovo izdelavo in opreme. Nekaj posnetkov so pokazali profesorju likovne umetnosti Helgeju Batheltu, ki jih je umetniško obdelal in avtorje prepričal, da jih je vredno predstaviti. Tako so jih prvič predstavili na dnevu odprtih vrat Kautt&Buxa, nato pa še v podjetju Metabo, kateremu ne samo prodajajo kumutatorje, temveč z njim skupaj snujejo kreativne in inovativne tehnološke rešitve, na katere se tržišče ugodno odziva.

čeprav umetniške stvaritve Kautt&Buxovih razvojnikov ne sodijo ravno med novo strateško pomembno koncernovo ponudbo, pa so primer dobre prakse, kako je mogoče tudi na drugačen način, ne samo s tehnološko dovršenimi proizvodi, predstaviti povezavo med eno od družb v Skupini in njenim kupcem.


Eno od razstavljenih del na razstavi Kautt&Buxovih razvojnikov z naslovom "Preobrazba: Komutatorji - osrčje elektromotorja tokrat drugače".

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.