Kolektor Worldwide

Kam bo Kolektor odložil žgalniške ostanke?

30.07.2007

Koncern Kolektor za širitev svoje dejavnosti potrebuje prostor. Da bi lahko v svoji industrijski coni postavil novo halo za potrebe Orodjarne in Strojegradnje bo moral z območja nekdanje rudniške topilnice odstraniti od 15 do 25 tisoč kubičnih metrov žgalniških ostankov (halde).

V koncernu letos potekajo intenzivne priprave na gradnjo nove hale za potrebe Kolektorjeve Orodjarne in Strojegradnje. Po besedah svetovalca predsednika uprave za investicije Damjana Krapša je bilo v igri več lokacij, na katere bi iz gradbene jame bodoče hale zvozili žgalniške ostanke. Po pogovorih na ministrstvu za okolje in prostor, sestanek je bil pred dnevi, so se odločili, da bodo žgalniške ostanke iz Kolektorjeve industrijske cone zvozili na nekdanjo komunalno deponijo idrijske Komunale v Ljubevču in jo obenem sanirali, saj so jo pred dobrim desetletjem uredili na neprimernem terenu.

Minister za okolje in prostor Janez Podobnik je s tem v zvezi povedal, da je Kolektorjeva nova naložba priložnost, da s sočasno sanacijo deponije v Ljubevču odstranijo še eno od žarišč oziroma rudniških odlagališč halde v Idriji. V skladu z veljavno uredbo o odlaganju odpadkov na odlagališčih namreč lahko v Ljubevču odložijo žgalniške ostanke z območja nekdanje rudniške topilnice, sedanje Kolektorjeve industrijske cone, saj so meritve pokazale, da ne gre za okolju nevarno haldo. S tem se bo lahko po ministrovih besedah Kolektor zelo hitro lotil zanj zelo pomembne razvojne naložbe.


Na območju nekdanje rudniške topilnice Kolektor širi svojo industrijsko cono in pred gradnjo novih objektov poskrbi za zdravo okolje.


Zdaj je na idrijski Komunali, da vlogo o sanaciji komunalne deponije Grohovt v Ljubevču dopolni z novimi dejstvi in s tem omogoči, da se v okviru veljavne uredbe z območja nekdanje rudniške topilnice zvozi žgalniške ostanke in omogoči gradnjo Kolektorjeve hale.

"

Nazaj | Arhiv

Slikovno gradivo in vsebine, objavljene na spletnih straneh www.kolektor.com, so last podjetja Kolektor in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez pisnega dovoljenja podjetja Kolektor.